Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paella

Paella är en medelhavsinspirerad rätt med klassiska smaker av saffransris och räkor. Grillad kyckling, paprika, tomater och persilja blandas i paellan tillsammans med kryddor och hönsbuljong. Paellan serveras med ett rykande färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den och riset i oljan i en panna. Rör ner saffran, buljong, salt och peppar. Koka på svag värme under lock ca 20 minuter.
  2. Skala räkorna. Skölj paprika och tomater, bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Kärna ur paprikan och skär den, tomaterna och kycklingen i bitar. Skölj och hacka persiljan.
  3. Blanda ner grönsakerna och kycklingen i pannan och låt det bli varmt. Strö över räkorna och persiljan.
  4. Till servering: Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Blanda i en burk avrunna musslor. Servera paellan direkt ur pannan.

Gröna tipset: Använd quorn istället för kyckling och uteslut räkorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g räkor
  • 1 paprika
  • 3 tomater
  • 1 grillad kyckling
  • persilja
Till servering
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?