Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pad Thai med räkor

Pad Thai med räkor är en asiatiskinspirerad rätt med många aptitretande ingredienser men som ändå är snabblagad. Passar bra både som lunch och middag, vardag och helg. Woken serveras med nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt droppa av i sil eller durkslag.
  2. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Häll av böngroddarna och räkorna. Grovhacka jordnötterna.
  4. Fräs lök, paprika och chili 3–4 minuter i olja i en wokpanna eller stor stekpanna.
  5. Tillsätt böngroddar, nudlar, fisksås och socker, blanda väl. Stek så att allt blir varmt 2–3 minuter.
  6. Knäck äggen i nudelblandningen, rör runt efter ca 1 minut. Stek ytterligare 1 minut tills äggen har »stannat«. Blanda ner räkorna och limejuicen i den heta woken.
  7. Toppa med jordnötter och hackad koriander. Servera med limeklyftor och ev japansk soja.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket risnudlar gärna breda (à 250 g)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
  • 1 burk böngroddar (à 410 g)
  • 1 burk handskalade räkor i lag (à 450 g)
  • 1 dl jordnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 3 ägg
  • 2 msk färskpressad limejuice + klyftor till garnering
  • 1 dl hackad koriander
  • ev japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?