Pad Thai med räkor

25
4
Pad Thai med räkor

Pad Thai med räkor är en asiatiskinspirerad rätt med många aptitretande ingredienser men som ändå är snabblagad. Passar bra både som lunch och middag, vardag och helg. Woken serveras med nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Pad Thai med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 paket risnudlar gärna breda (à 250 g)
1 gul lök
1 röd paprika
1 röd chilifrukt (t.ex spansk peppar)
1 burk böngroddar (à 410 g)
1 burk handskalade räkor i lag (à 450 g)
1 dl jordnötter
2 msk rapsolja
4 msk asiatisk fisksås
1 msk socker
3 ägg
2 msk färskpressad limejuice + klyftor till garnering
1 dl hackad koriander
ev japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Anette

2020-07-08

Snabbt och lätt att fixa, dock tycker jag det var ganska smaklöst. Om vi gör det igen vill jag gärna ha i lite extra sås/krydda... tja...

Åsa

2020-05-28

Fantastiskt gott. Jag hade i en vitlök och använde fiskfond istället för fisksås, hade bara en tsk socker. Massa koriander och lime. Mums!

Andreas

2019-01-10

Jag använde röd curry och vitlök i olljan när jag stekte. Blev bra