Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pad Thai

En favorit för alla som gillar thaimat! Den tid som går åt att hacka grönsaker tar du snabbt igen i stekpannan – hett och snabbt ska det stekas. Äggblandningen i de nykokta nudlarna stelnar. Allt som allt, en underbar rätt som är enkel att göra själv.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna. Lägg i buljongtärningarna.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla salladslöken. Skala, dela och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  3. Strimla kycklingen och stek den på hög värme i hälften av oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  4. Stek vitlök, salladslök, morötter och paprika i resten av oljan i stekpannan. Vänd ner kycklingen. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda äggen med pressad limesaft, sweet chili, soja och vatten. Rör ner äggblandningen i nudlarna och rör tills äggsmeten stelnat.
  6. Servera gärna pad thai med lite extra sweet chili.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men den innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g risnudlar
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 1 lime
  • 1 msk sweet chili
  • 2 1/2 msk japansk soja
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1959 kJ / 470 kCal