Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pad Thai

(79)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Det här är en typisk thailändsk nudelrätt med kyckling, böngroddar och wokgrönsaker. Hetta kommer från sambal oelek och viss syra från lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 1 förp böngroddar (à 280 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp frysta Thai wokgrönsaker (à 500 g)
  • 3 ägg
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 1/2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna.
  3. Strimla kycklingen och stek den i oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  4. Stek vitlök, purjo och wokgrönsaker. Tillsätt kyckling och böngroddar. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
  5. Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av halva limen, och rör ner sambal och soja. 
  6. Servera rätten med resten av limen skuren i klyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek. Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2236 kJ / 537 kCal
Läs mer om näringsvärden