Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pad Thai

Det här är en typisk thailändsk nudelrätt med kyckling, böngroddar och wokgrönsaker. Hetta kommer från sambal oelek och viss syra från lime.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Skölj böngroddarna.
  3. Strimla kycklingen och stek den i oljan ca 3 minuter. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  4. Stek vitlök, purjo och wokgrönsaker. Tillsätt kyckling och böngroddar. Stek alltsammans ytterligare 1 minut.
  5. Tillsätt de kokade, avrunna nudlarna. Knäck äggen i pannan och rör runt tills de stelnat. Pressa i saften av halva limen, och rör ner sambal och soja. 
  6. Servera rätten med resten av limen skuren i klyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök
  • 1 förp böngroddar (à 280 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp frysta Thai wokgrönsaker (à 500 g)
  • 3 ägg
  • 1 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 1/2 msk japansk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2065 kJ / 492 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept