Pad Thai

42
6 Klimatsmart
Pad Thai

Det här är en typisk thailändsk nudelrätt med kyckling, böngroddar och wokgrönsaker. Hetta kommer från sambal oelek och viss syra från lime.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Pad Thai

Ingredienser

4 portioner
200 g
risnudlar
2
vitlöksklyftor
1/2
purjolök
1
förp böngroddar (à 280 g)
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
förp frysta Thai wokgrönsaker (à 500 g)
3
ägg
1
lime
1 tsk
sambal oelek
2 1/2 msk
japansk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sambal oelek.
Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Linnéa

10/20/2020

Tack för receptet! Jag gjorde ett försök att hotta upp den lite så gjorde följande: dubbla mängden vitlök och sambal oelek. Innan du häller i soyan så häll upp den i en liten skål och blanda i olja, 1 msk fisksås och1,5 tsk chiliflingor. När du lagt upp på tallriken, toppa med lite färsk koriander. Mums!

Redaktionen ICAse

10/20/2020

Hej Linnéa! Vad kul att du tyckte om receptet och tack snälla för att du delar med dig av dina tips! ❤ Hälsningar Elina

Pranee

5/20/2018

Hej, det är lite otydligt när man ska lägga i nudlarna tycker jag... Är lite smaklös så man får krydda ordentligt.

Redaktionen ICAse

5/20/2018

Hej Pranee! Nudlarna går med fördel in i pannan innan äggen rörs ner 😊 Hälsningar Elin

Berit

2/9/2012

Ett lite tillägg till min förra kommentar. Jag kommer inte att använda frysta grönsaker nästa gång jag gör den. De blir för sladdriga.

Näringsvärde per portion

Energi 2065 KJ / 492 kCal
Fett 11 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 53 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept