Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Oxkind med tranbärssås och bönor

Oxkinden har blivit mer och mer populär de senaste åren. I det här receptet serveras den ihop med rustika tillbehör: potatismos, bönor och tranbärssås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen. Häll av potatisen och mosa den tillsammans med varm mjölk och smör. Vispa till ett slätt mos och smaka av med salt och peppar.
  2. Oxkind: Skala och hacka löken fint. Fräs den i oljan i en stekpanna. Tillsätt vinet och tranbären. Koka in vinet i löken så att det nästan är torrt. Häll på fonden och koka sakta ihop ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen. Låt sjuda några minuter. Skär kinden i skivor och lägg i såsen tillsammans med spadet från förpackningen. Låt sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Hacka lite timjan och smaka av såsen med.
  3. Bönor: Koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Skala och skiva lök och vitlök fint. Fräs den mjuk i smöret. Låt bönorna rinna av och låt dem fräsa med löken någon minut. Salta och peppra.
  4. Servera oxkinden med potatismos, tranbärssås och bönor. Garnera med timjan och servera gärna en sallad till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 3
Potatismos
  • 600 g mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
Oxkind
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 1 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 dl oxfond (vatten och fond)
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 400 g kokt oxkind
  • färsk timjan
Bönor
  • 150 g salladsärtor och haricots verts
  • 2 bananschalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2905 kJ / 696 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer