Ostgratinerad kolja med gräddiga ärtor

6
2
Ostgratinerad kolja med gräddiga ärtor

Varför kan inte alla rätter vara så här enkla att laga? Koljan läggs i en ugnsform och kryddas med salt och peppar innan osten strös över. Under tiden den gratineras i ugn kokas potatisen klar, citronen skärs i klyftor, och ärterna värms ihop med grädden. Låter gott, eller hur?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2019

Ostgratinerad kolja med gräddiga ärtor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
600 g
koljafilé
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
riven ost (gärna Folke)
1
citron
250 g
gröna ärtor
2 1/2 dl
vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Carola

2020-09-02

Lite för ’basic’ för mig. Gott men inget ’det lilla extra’.

John

2020-08-27

Jättegott o enkelt

Näringsvärde per portion

Energi 2866 KJ / 684 kCal
Fett 31 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 50 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept