Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel 15 min i köket

Ostgratinerad kolja med gräddiga ärtor

Varför kan inte alla rätter vara så här enkla att laga? Koljan läggs i en ugnsform och kryddas med salt och peppar innan osten strös över. Under tiden den gratineras i ugn kokas potatisen klar, citronen skärs i klyftor, och ärterna värms ihop med grädden. Låter gott, eller hur?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna och fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Lägg koljan i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och strö över osten. Gratinera koljan mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Värm ärterna i en kastrull med grädden och krydda med salt och peppar. 
  7. Servera koljan med potatis, ärter och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g koljafilé
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl riven ost (gärna Folke)
  • 1 citron
  • 250 g gröna ärter
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2866 kJ / 684 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer