Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ostburgare med klyftpotatis

Vem kan motstå en saftig hamburgare och krispig potatis? Nötfärsburgarna steks, toppas med ost som smälter och tunna tomatskivor och krispig sallad. Servera allt mellan två brödskivor och ugnsrostad klyftpotats. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på plåten och sätt in mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  3. Grönsaker: Skiva tomaterna. Plocka loss salladsbladen.
  4. Ostburgare: Blanda färsen med saltet och forma burgare. Stek dem i oljan.
  5. Lägg burgarna i en ugnssäker form. Lägg på osten och sätt in i några minuter i ugnen tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Rosta bröden (på låg värme) och servera alla tillbehör till burgarna.
  7. Till servering: Servera gärna med ketchup eller hamburgerdressing.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Klyftpotatis
  • 2 bakpotatisar
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Grönsaker
  • 2 tomater
  • 1/2 krispsallad
Ostburgare
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja
  • 4 skivor ost
  • 4 hamburgerbröd
Till servering
  • ev ketchup eller hamburgerdressing
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2279 kJ / 545 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer