Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Osso buco

Italiensk mat när den är som bäst. Osso buco är ett gott recept med bland annat kalvlägg, rotselleri, vitlök, timjan och morötter som du tillagar enkelt, även om det tar lite längre tid. Osso bucon serveras tillsammans med nykokt pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kalvlägg i skivor i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Skala lök, morötter och rotselleri. Skölj purjolök (ca 15 cm för 4 port). Skär grönsakerna i skivor. Lägg grönsakerna över köttet.
  3. Häll på vitt vin, vatten och en burk hela tomater. Krydda med krossade vitlöksklyftor, timjan, lagerblad, grovhackad basilika.
  4. Sjud under lock på svag värme ca 1 timme.
  5. Till servering: nykokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kalvlägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 bit purjolök (ca 15 cm för 4 port)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 1/2 msk grovhackad persilja
Till servering
  • nykokt pasta
Lägg till i inköpslistan