Örtbakad kyckling med ljummen broccolisallad och pestokräm

15
0 Klimatsmart
Örtbakad kyckling med ljummen broccolisallad och pestokräm

Här får örtbakad kyckling sällskap av pestokräm och en krispig sallad med broccoli, äpple och spenat. Perfekt att laga extra mycket av och spara till matlådan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Örtbakad kyckling med ljummen broccolisallad och pestokräm

Ingredienser

4 portioner
4
kycklingfiléer
1 dl
hackade färska örter
1/2 msk
finrivet citronskal
1 1/2 msk
olivolja
3/4 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Broccolisallad

ca 400 g
broccoli
1 1/2 msk
olivolja
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
1
rödlök
1
rött äpple
65 g
babyspenat
1 msk
olivolja
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
rostade nötter eller frön

Pestokräm

1 dl
röd pesto
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och pesto utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj en röd pesto utan mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Recept på hemmagjord Röd pesto till pestokrämen

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2312 KJ / 552 kCal
Fett 36 g
Salt 2.76 g
Kolhydrater 14 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept