Omelett med lax och sparris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Omelett med lax och sparris

Gör en omelett lite utöver det vanliga och lyxa till det med en fyllning av ljuvlig rökt lax, sparris och gräslök. Ett utmärkt alternativ som en lättare lunch eller att duka upp på söndagsbrunchen. Enkelt och jättegott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop omelettsmeten enligt Grundrecept för 1 omelett. Gör en grundomelett (för 1 port).
  2. Strö över riven ost, lägg på rökt lax, tinade, gröna sparrisar samt finskuren gräslök.
  3. Lyft ena kanten av omeletten med en stekspade och rulla eller vik ihop omeletten. Stjälp upp på tallrik. Servera med en fräsch sallad och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 3 ägg
  • 1 msk vatten eller öl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja eller smör eller margarin
Fyllning
  • 1/2 dl riven ost
  • 2 skivor rökt lax
  • 4 tinade, gröna sparrisar
  • 1 msk finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan