Olivbröd

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
7
Olivbröd

Olivbröd är ett himmelskt gott bröd som passar perfekt att äta till soppor och sallader, sommar som vinter. Servera med en bra olivolja och flingsalt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Olivbröd

Ingredienser

2 bröd
50 g  jäst
5 dl  ljummet vatten (37 grader °C)
1 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
2 msk  honung eller sirap
2 dl  grahamsmjöl
10 - 10 1/2 dl  vetemjöl
20   svarta oliver med kärnor
10   bitar marinerade soltorkade tomater
1 msk  olja
1 tsk  flingsalt

För alla

Innehåller inte laktos, mjölkprotein eller ägg. Gluten ingår.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 2 bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt. Hade i mer oliver än i receptet. Kommer att göra detta många gånger.

Cheree

2007-08-18

Fantastiskt recept! Prova att slänga över några skivor mozarella inann brödet åker in i ugnen....mums!

Marcus

2006-04-11

Fantastiskt gott bröd. Vi åt det till fisksoppa, vilket blev en mycket uppskattad kombination.

Camilla

2006-03-15

Testa liknande recept

Feta och olivfyllt bröd
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med oliver och örter
Betyg 3 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grahamsbröd med morötter
Betyg 3.9 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri focaccia
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Injera – Etiopiskt tunnbröd
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga