Olivbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Olivbröd

Här har du ett härligt recept på olivbröd. Allt du behöver för att skapa det här ljuvliga olivbrödet är grahamsmjöl, vetemjöl, jäst, cottage cheese, olja, salt och oliver! Brödet blir oerhört saftigt och smakrikt. Avnjut som det är eller till en måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Arbeta degen kraftigt 5 minuter och jäs den i bunken i ca 30 minuter.
  3. Hacka oliverna grovt och låt dem rinna av.
  4. Knåda degen kraftigt på lätt mjölat underlag. Dela den och kavla ut en halva i taget till en avlång platta. Fördela hälften av oliverna över och rulla ihop degen löst från båda långsidorna. Tryck ihop lätt på mitten. Pudra lite mjöl över och skåra ev ett rutmönster med vass kniv.
  5. Lägg bröden på bakplåtspapper på en plåt. Jäs i ca 20 minuter på plåten.
  6. Grädda strax under mitten i ugnen i 30-35 minuter eller tills bröden känns klara. Låt dem svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 3 tsk salt
  • 250 g cottage cheese
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 12 dl bakvetemjöl
  • 100 g svarta oliver
Lägg till i inköpslistan