Oktoberböckling | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Oktoberböckling

Oktoberböckling är en god och enkel fiskrätt som kommer bli en ny favorit! Lägg upp din filéade fisk på tallrikar med avokado, lök, potatis och sallad och toppa med len sås och kapris. Duka fram direkt tillsammans med syrlig citron, ägg och bröd

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och filea böcklingarna. Skala och skiva potatisarna och rödlöken. Skala, kärna ur och skiva avokadorna. Strimla salladen.
  2. Varva alla ingredienser med salladen i botten och böcklingen på toppen direkt på tallrikarna. Strö lite dill och pepparmix mellan varven.
  3. Rör samman gräddfil och hovmästarsås. Skeda såsen över böcklingen. Strö på kapris. Servera med citronklyftor, ägghalvor och bröd.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 3 böcklingar
  • 4 kokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 1 avokado
  • 1 klyfta isbergssallad
  • dill (hackad)
  • pepparmix
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk hovmästarsås
  • 2 msk kapris
  • citronklyftor
  • ägghalvor (kokta)
Lägg till i inköpslistan