Nyttig mugcake med banan

262
12
Nyttig mugcake med banan

Prova den amerikanska trenden med frukostmuffins som du bakar på ett kick i mikron. Direkt i en ”mugg”, därav namnet mug cake. Gott som frukost eller mellanmål i stället för gröt eller som hälsosam fika.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Nyttig mugcake med banan

Ingredienser

1 portioner
1/2 banan
2 msk hasselnötter eller solroskärnor
1 dl havregryn
1 ägg
2 msk frysta hallon eller blåbär
1 krm kanel
1 msk kokos
olja till koppen

Till servering

frukt
cottage cheese

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

262

Kommentarer

Maria

2022-07-26

Jag har gjort flera i ugn samtidigt, tror jag hade 175 grader och gräddade i ca 15-25 min (till kanten runt hade fått en tydlig färg) Gräddade i sådana små matlådor i glas. Blev riktigt bra, men blir lite saftigare i mikro.

Maria

2022-06-02

Blev bra o gott!👌🏻

Malin

2021-03-20

Ett toppenrecept verkligen! Jag brukar ta en hel banan istället, det funkar bra. Blandar också allt direkt i koppen. Ett tips är också att använda frysta svarta vinbär, det blir syrligt och gott.

Näringsvärde per portion

Energi 1954 KJ / 467 kCal
Fett 27.5 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 35.6 g
Protein 15.8 g
Läs mer om näringsvärden