5 goda nyårsmenyer

Vi har dukat upp med våra bästa menytips till nyår − 5 menyer att inspireras och plocka ur! Vill du leta själv? Här hittar du alla våra recept till nyår.

allt-for-nyar-380x380

Inspiration & tips till nyår

Här hittar du allt från dukningar till matskolor och så klart tips på hur du lättast öppnar ostron.

Allt för ett lyckat nyår
nyarsplanerare380x380

Planeraren gör det enkelt!

Sätt ihop en egen nyårsmeny med hjälp av planeraren, spara sen recepten direkt i inköpslistan.

Ta hjälp av nyårsplaneraren
nyttigt-nyar-380x380

Ett nyttigare nyår

Fira ett lite nyttigare nyår med fisk och skaldjur och andra godsaker i huvudrollen.

Nyttig nyårsmeny
alla-nyarsrecept-380x380

Välj och vraka!

Bästa rödvinssåsen eller en enkel parfait, här hittar du alla recepten till nyår.

Till recepten

Nyårsmeny i havets tecken

Ett menyförslag att plocka ur − gör alla eller några av recepten efter tycke, smak och ambitionsnivå.

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Fräscha smaker i ett glas och otroligt lyxigt som förrätt på nyår är denna skaldjurscocktail med asiatisk touch. Ponzu är en japansk syrlig sås, här gör vi den...

Betyg:
80 röster
  • 16 ingredienser

Rökt lax med wasabimajonnäs och sesamfrön

Här bjuds kallrökt lax i plockiga kuber med en pigg wasabimajonnäs. Laxkuberna får extra god smak av att först rullas i sesamfrön. För att inte tala om hur...

Betyg:
173 röster
  • 4 ingredienser

Svartrötter med brynt vitlökssmör och pinjenötter

En riktigt god och lyxig vegoförrätt med svartrötter i huvudrollen. Rötterna toppas med pinjenötter och mangoldskott, och serveras med surdegskrutonger och...

Betyg:
43 röster
  • 9 ingredienser

Dillråraka med skaldjur och tomatmajonnäs

Skaldjur till förrätt är ett säkert kort – i den här lite mer avancerade smårätten passar hummer och räkor lika bra, så välj efter smak! Skaldjuren serveras på...

Betyg:
108 röster
  • 19 ingredienser

Tonfisk teriyaki med rimmad gurka och pak choi

En fräsch förrätt med asiatiska vibbar. Tunna skivor stekt tonfisk serveras med rimmad gurka och pak choi. Rätten toppas med söt, ingefärsdoftande teriyakisås.

Betyg:
105 röster
  • 18 ingredienser

Stekt ananas med mynta och kokos

Fruktdesserter är både fräscht och gott: här har vi en exotisk variant med rostad kokos, stekt ananas, lime och mynta. Den som vill kan smaksätta med lite mörk...

Betyg:
5 röster
  • 7 ingredienser

Fixa en enkel nyårsmeny

En trerätterskomposition som levererar feststämning utan att du fastnar i köket.

Krämig laxröra på surdegsbröd

Servera de här eleganta snittarna som förrätt eller till ett glas bubbel. Den krämiga röran med bland annat kallrökt lax, silverlök, crème fraiche och citron...

Betyg:
498 röster
  • Snabb
  • 12 ingredienser

Svampfylld triangliolini med parmesangrädde och ruccola

En mäktig pastamåltid för svampälskare! Triangoli – triangelformade raviolikuddar – fyllda med karl-johansvamp och tryffel rörs ihop med en gräddig portabella-...

Betyg:
9 röster
  • 11 ingredienser

Kladdkaka i mugg "mug cake"

Sött, chokladigt och kladdigt. Det finns en anledning till att kladdkaka är ett av de mest populära bakrecepten i Sverige. Här är en snabbvariant som görs i en...

Betyg:
6 röster
  • Snabb
  • 10 ingredienser

Vegansk och vegetarisk nyårsmeny

Fira en helt vegansk eller vegetarisk (lakto-ovo) nyår. Bjud på frasig råraka till förrätt eller en vegansk havrepastej. Till varmrätt serveras en mustig rotfruktsgratäng eller en långmarinerad oumph. Till efterrätt? Fryst choklad- och passionstårta eller vit chokladbräck så klart.

Råraka på rödbetor med mögelost och valnötter

Råraka är en klassiker som passar i alla lägen, men lägger du till råriven rödbeta i smeten får du en jordigare och lite sötare smak som passar strålande med...

Betyg:
50 röster
  • Snabb
  • 9 ingredienser

Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken...

Betyg:
4 röster
  • 11 ingredienser

Vegansk havrepastej på danskt vis

Den här veganska havrepastejen är överraskande god och har en julig touch av kryddpeppar. Baka den i ugnen och ställ fram på julbordet! Bjud gärna...

Betyg:
10 röster
  • 15 ingredienser

Rotfruktsgratäng med svamptäcke

”Extra allt”-gratäng med krämigt svamptäcke som är helt vegansk. Först ett lager potatis och rotfrukter, sedan ett lager blandad svamp. Och så en hel del...

Betyg:
21 röster
  • 14 ingredienser

Oumph "ribs"

Hemligheten bakom riktigt goda revbensspjäll ligger i marinaden. Denna marinad kombinerar både väldigt juliga och asiatiska smaker. Sojaprodukten oumph ger den...

Betyg:
18 röster
  • 12 ingredienser

Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

Himmelsk bjudmat som kommer få dina gäster att häpna. Ugnsbakad portabellosvamp med fängslande ingefärsbuljong, en spröd spenatsallad och en förstklasig...

Betyg:
16 röster
  • 31 ingredienser

Fryst choklad- och passionstårta

Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Denna frysta choklad- och passionsfrukttårta får vilken...

Betyg:
15 röster
  • 17 ingredienser

Vit chokladbräck med kokos

Dags att bräcka förra årets julgodis – det gör du med vit chockladbräck, apelsin och kokos. Receptet är enkelt, det tar mindre än en halvtimme att skapa...

Betyg:
131 röster
  • 3 ingredienser

Japansk nyårsmeny

På den här nyårsfesten sitter gästerna på golvet. Frasiga snittar på friterat rispapper följs av en plockig varmrätt. Avsluta med en sprakande glassbomb!

Frasig laxtartar på friterat rispapper

Lägg klickar av laxtartar på friterat rispapper och få frasigt lyxiga snittar att inleda festbjudningen med. I laxtartaren gömmer sig färsk ingefära...

Betyg:
78 röster
  • 10 ingredienser

Krabba med mangosalsa på friterat rispapper

Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation...

Betyg:
69 röster
  • 18 ingredienser

Japansk fondue

Det här japanskinspirerade rätten är lite som en fondue, fast ändå inte. Lägg kött, grönsaker, nötter, morotskimchi, sojapicklad shiitake och nudlar i skålar...

Betyg:
198 röster
  • 31 ingredienser

Glassbomb med maränger och kokoskolasås

Med en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med...

Betyg:
197 röster
  • 12 ingredienser

Plommon-bellini

Bjud på en sprudlande välkomstdrink med mousserande vin smaksatt med det söta japanska plommonvinet umeshu. Är det svårt att få tag på går det att ersätta med...

Betyg:
175 röster
  • Snabb
  • 2 ingredienser

Buffés nyårsmeny

På nyårsafton vill vi att det ska glittra, spraka och bubbla. Vi bidrar till feststämningen med en avancerad meny för dig som gillar att sätta ribban högt.

Hummer, blomkålscrème och sauce vierge

Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här får den lyxiga hummer sällskap av krispig lufttorkad skinka, luftig blomkålscrème, örtig äppelsalsa och...

Betyg:
16 röster
  • 20 ingredienser

Rostad vitlökssky med konjak

Den här den rostade vitlöksskyn med konjak är verkligen en sås ”to die for” – inte minst till en till perfekt stekt bit oxfilé, ryggbiff eller annat nötkött...

Betyg:
10 röster
  • 13 ingredienser

Oxfilé med duxelle och rotselleripuré

För många är det ingen nyårsmiddag utan oxfilé. Men hur bäst servera den? Får vi föreslå denna smakstarka fullträff till huvudrätt, där du enkelt förbereder...

Betyg:
21 röster
  • 24 ingredienser

Peach Melba-krans med maräng och kanderad mandel

En flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba, men uppdaterad med maränger och kanderad mandel. Lägg upp i form av en vacker krans, det...

Betyg:
9 röster
  • 11 ingredienser

Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

Varför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av...

Betyg:
19 röster
  • 19 ingredienser