Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

28
2 Klimatsmart
Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Asiatiskt står på menyn ikväll! Denna rätt blir lätt en vego favorit: de söta grönsakerna får sällskap av en syrlig och fräsch limedressing med karaktär av ingefära.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Nudlar med krispiga grönsaker och cashewnötter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1
grön paprika
1/2
påse salladslök (à 125 g)
125 g
rädisor
ca 150 g
rättika
2
morötter
1 1/2 msk
olja
4
ägg

Limedressing

1
lime
1/2 msk
riven färsk ingefära
2 tsk
strösocker
1
vitlöksklyfta
2 msk
sojasås
1 1/2 msk
olja
4
port risnudlar
70 g
cashewnötter
-
salt

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Ät gärna rätten med pinnar för lite asiatisk känsla!

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Isa

2019-02-13

Det står ugnsrostade i ingressen men inte i beskrivningen?

Redaktionen ICAse

2019-02-13

Hej Isa! Det ber vi om ursäkt för. Det är endast nötterna som blir ugnsrostade. Har nu ändrat texten. Hälsningar Michelle

Redaktionen ICAse

2019-02-13

Hej Isa! Det ber vi om ursäkt för. Det är endast nötterna som blir ugnsrostade. Har nu ändrat texten. Hälsningar Michelle

Stanislav

2016-12-15

Istället för att fortsätta skala morötter och rättika med potatisskalare kan man gärna ta fram rivjärn med breda skåror. Kan gå lättare då. Onödigt att värma upp vatten till nudlarna som första steg. Nudlarna är lättast att hantera om man tillagar dem när allt annat redan är klart.

Näringsvärde per portion

Energi 2341 KJ / 559 kCal
Fett 24.9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 66.5 g
Protein 14.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept