Nubbesallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Nubbesallad

Nubbesallad är en lättlagad och klassisk röra till förrätten, midsommar eller om du vill göra festliga smörgåsar. Nubbesalladen har en perfekt harmoni av matjessill, purjolök, dill, gräddfil, majonnäs och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nubbesallad: Skala och finhacka löken. Finhacka matjessillen. Blanda purjolök, dill, gräddfil, majonnäs och lättrökt kaviar. Tärna potatisar och vänd ner i röran.
  2. Till servering: Ta ut 8 rundlar (för 4 port) av brödet, kan göras med ett litet glas. Lägg på nubberöran. Garnera med skivat eller finhackat ägg och lite dill.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg. 
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: Välj äggfritt bröd, uteslut majonnäsen och använd istället crème fraiche, uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
Nubbesallad
  • 1 röd eller gul lök
  • 2 askar matjessill (à 200 g)
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 1/2 dl finhackad färsk dill
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lättrökt kaviar
  • 3 kokta kalla potatisar
Till servering
  • 8 skivor grovt bröd
  • 1 kokt ägg
  • dill
Lägg till i inköpslistan