Nubberöra

Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
3
Nubberöra

En krämig nubberöra med matjessill, ägg, rödlök och kaviar. En klassiker som smakar lika gott till midsommar, jul och påsk som ett salt tilltugg en vanlig sommarkväll. Nubberöran går snabbt att röra ihop med crème fraiche när väl äggen är kokta. Servera på krispigt knäckebröd eller mörk kavring.

Nubberöra

Ingredienser

8 portioner
2   ägg
2   burkar matjessill (à 200 g)
1   liten rödlök
1 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
1 dl  hackad dill
1/2 dl  kaviar
svartpeppar

Till servering

kavring

För alla

Gör äggfri: Byt ut ägg mot t.ex. rädisor eller kräftstjärtar. Välj äggfri majonnäs eller byt ut majonnäsen mot crème fraichen och lite pressad citron.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

Supergott!

Anna

2023-12-27

Mycket gott

Bertil

2022-01-14

Det var jättegott. Alla våra gäster på midsommaraftonen blev stormförtjusta.

Karin

2014-06-23

Näringsvärde per portion

Energi1449 KJ / 346 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater22.3 g
Protein12.7 g

Testa liknande recept

Annas nubberöra
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
179 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga