Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nubberöra

Nubberöra på matjessill, kaviar, ägg, lök och äpple är en lättlagad och klassisk röra till midsommar, jul och påsk – eller vilken vardag som helst. Krämig av majonnäs och crème fraiche, perfekt att bjuda på knäckebröd, kavring eller pumpernickel. Som snittar, förrätt eller på festbuffén!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Låt sillen rinna av väl och tärna den. Skala och hacka löken.
  2. Blanda crème fraiche och majonnäs. Vänd ner alla ingredienser. Smaksätt ev. med peppar.
  3. Garnering: Garnera med kokta hackade ägg, skalad hackad rödlök och dill.
  4. Till servering: Servera med knäckebröd, kavring eller pumpernickel.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på majonnäsen. Nubberöran innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsberäkningen är beräknad per julbordsportion, dvs enbart för röran utan bröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 ägg
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 dl kaviar
  • svartpeppar
Garnering
  • ägg
  • rödlök
  • dill
Till servering
  • knäckebröd
  • kavring eller pumpernickel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 878 kJ / 210 kCal