Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nubberöra

Nubberöra på matjessill, kaviar, ägg, lök och äpple är en lättlagad och klassisk röra till midsommar. Krämig av majonnäs och crème fraiche, perfekt att bjuda på knaprigt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen från sillen och låt den rinna av. Skär sillen i små bitar. Hårdkoka ägget och låt det kallna. Skala och finhacka ägg, lök, äpple.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche och kaviar. Blanda ner resten av ingredienserna. Smaksätt med peppar.
  3. Servera nubberöran på knäckebröd.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Kontrollera att brödet inte innehåller mjölk.
Gör äggfri: uteslut ägget. Använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 1 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk kaviar på tub
  • 1 msk skuren gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • peppar
  • knäckebröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 824 kJ / 197 kCal