Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Nordafrikansk lammgryta

En exotisk lammgryta som får underbar smak av bland annat kanel, koriander och chilipeppar under tillagningen. Låt köttet puttra en stund före du lägger ner dadlar, bönor och mandel. Avnjut din spännande, nordafrikanska gryta med citron och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan i en stekgryta.
  2. Tillsätt köttet och låt fräsa med tills det börjar få färg. Krydda med kanel, koriander, salt och peppar. Häll över vattnet. Låt puttra under lock ca 20 minuter.
  3. Kärna ur och strimla dadlarna. Blanda ner dadlarna i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 minuter.
  4. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i grytan.
  5. Skålla, skala och strimla mandeln. Strö mandeln över grytan. Servera grytan med citronklyftor och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 500 g benfria grytbitar av lamm t ex av steken
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 12 dadlar (12 dadlar motsvarar ca 175 g)
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • ca 20 sötmandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden