ÖVER 60 MIN | Medel

No bake cheesecake med hallon

Kan en kombo av oreokakor, hallon och cream cheese bli annat än en succé? Den här urgoda no bake cheesecake har få, men riktigt goda, ingredienser och ska stå i frysen i minst 5 timmar. Men håll ut, denna smarriga dessert är värd att vänta på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen (om frysta används).  
  2. Smält smöret i en kastrull.  
  3. Krossa 200 g av oreokakorna (för 16 bitar) gärna i en matberedare, blanda ner i det smälta smöret och rör till en jämn blandning. 
  4. Klä botten på en form med löstagbar kant ca 24-26 cm i diameter (för 16 bitar) med bakplåtspapper och tryck ut kakblandningen i formen. 
  5. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen. 
  6. Grovhacka resterande oreokakor och lägg åt sidan. 
  7. Separera äggulor och vitor, lägg i två skålar.  
  8. Vispa äggulor och socker pösigt. 
  9. Blanda färskosten med vaniljsockret, rör samman med äggulesmeten. Gärna med elvisp. 
  10. Vispa grädden separat och rör försiktigt ner den och nästan alla hallon (spara några till garnering) i ägg- och ostblandningen. 
  11. Vispa äggvitorna hårt och rör försiktigt ner i smeten. 
  12. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 5 timmar. 
  13. Ta ut cheesecaken och låt den stå i rumstemperatur ca 1 timme innan servering.  
  14. Vid servering dekorera kakan med grovhackade oreokakor och hallon.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 16 bitar
  • 50 g smör
  • 2 paket oreokakor original (à 154 g)
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 300 g färskost av cream cheese-typ
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g frysta eller färska hallon

Näringsvärde
Per portion

Energi 1273 kJ / 304 kCal