No bake cheesecake med hallon
Kan en kombo av oreokakor, hallon och cream cheese bli annat än en succé? Den här urgoda no bake cheesecake har få, men riktigt goda, ingredienser och ska stå i frysen i minst 5 timmar. Men håll ut, denna smarriga dessert är värd att vänta på!
Ingredienser
16 bitar
50 g smör
2 paket oreokakor original (à 154 g)
5 ägg
1 1/2 dl strösocker
300 g färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
250 g frysta eller färska hallon
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett21 g
Salt0.41 g
Kolhydrater24 g
Protein5 g
Kommentarer
Så god! Hela familjen fullkomligt älskar den.
Sunneva
2023-02-24Super god!!
Emma
2021-02-27Håller med Sufia, i rumstemperatur smälter det. Jag fick lämna det i frysen som glass istället, det är absolut inte ätbart i rumtemperatur efter 30min. Smaken var helt okej! Men konsistensen var inte så bra.
Laura
2021-01-26