Nasi goreng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nasi goreng

Nasi goreng är en form av risotto med grönsaker och skinka och det här receptet är både snabblagat och gott! En färggrann och smaskig rätt med lena smaker som du serverar med mango chutney. Mycket gott och uppskattat till vardags.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken fint samt skär zucchini och urkärnad paprika i små bitar. Låt minimajsen rinna av och dela den på längden.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek äggen under omrörning, tillsätt riset och grönsakerna och stek vidare tills grönsakerna är mjuka.
  4. Strimla skinkan och tillsätt den.
  5. Strö över persilja och smaka av med salt och peppar. Servera med mango chutney.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Rätten innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 3 ägg
  • 2 msk olja
  • 200 g rökt skinka
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk mango chutney
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2471 kJ / 586 kCal