Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Napoleonbakelse

Med detta recept kan du snabbt göra en frasig smördegsbakelse med en underbar, fluffig vaniljfyllning och äppelmos. Bygg ihop din mumsiga Napoleonbakelse och toppa med syrlig vinbärsgelé och sött florsocker före du skär kakan i vackra portionsbitar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Tina fryst smördeg lätt och kavla ut dem till 8 X 40 cm (för 10 bitar), lägg plattorna på vattensköljd plåt. Grädda längderna ca 10 minuter och låt dem kallna.
  3. Gör vaniljkräm. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde. Bred äppelmos på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bre på vaniljgrädde. Täck med översta bottnen. Lägg undersidan uppåt.
  4. Smält röd vinbärsgelé och bre på ett tunt lager. Rör ihop florsocker och vatten och bre på detta. Skär längderna i portionsbitar.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 plattor fryst smördeg
  • 2 1/2 dl vaniljkräm
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 1/2 dl äppelmos
  • 2 1/2 tsk rödvinbärsgelè
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan