Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nachostallrik

För dig som har ledsnat på vanliga fredagstacos, här är räddningen! Närmare bestämt en fullmatad tallrik med spröda nachos eller tortillachips, tacobönor, tomat, lök och paprika toppad med den krämigaste ostsåsen – vem kan motstå?

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll av bönorna. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i bönorna mosa dem lätt. Stek i en minut. Häll på kryddmixen, chili och vatten. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Fördela tortillachips i en ugnsform. Toppa med tacobönor. Tärnade tomater, finhackad rödlök och finhackad paprika.
  4. Värm i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och ringla över ostsås, testa gärna Bästa ostsåsen.
  5. Strö över färsk koriander. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg, men kontrollera innehållet i kryddmixen.
Gör mjölkproteinfri: uteslut ostsåsen och riv över tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ och värm rätten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 msk olja
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 skivad röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 påse nacho- eller tortillachips (à 185 g)
  • 2 tärnade tomater
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 finhackad gul paprika
  • 4 dl ostsås
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2405 kJ / 575 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept