Nachos med kryddiga svarta bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nachos med kryddiga svarta bönor

Vardagslyxa med nachos till middag. Lägg chipsen på en plåt och toppa med den smakrika bönröran och rivna osten. Medan den gratineras i ugnen svänger du ihop tomat- och paprikasalsan med rödlök och limesaft. Strö slutligen över sallad och majs över nachosen och servera med salsan och gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Bönor: Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs hälften av rödlöken och all vitlök i oljan i en stekpanna. Sänk värmen och rör ner bönor, sambal oelek, tomatpuré och vatten. Låt det bli varmt och krydda med salt.
  4. Nachos: Häll ut chipsen på en plåt och fördela bönröran ovanpå och sist osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Blanda tomat, paprika och resten av rödlöken. Pressa över limsaften och rör i oljan, smaka av med salt och peppar.
  6. Låt majsen rinna av och skär salladen i strimlor.
  7. Strö majs och sallad på plåten och servera med salsa och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Bönor
  • 2 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
Nachos
  • 200 g nachochips
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
Salsa
  • 3 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 340 g majskorn
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2602 kJ / 619 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept