Nachos med kryddiga svarta bönor

21
2 Klimatsmart
Nachos med kryddiga svarta bönor

Vardagslyxa med nachos till middag. Lägg chipsen på en plåt och toppa med den smakrika bönröran och rivna osten. Medan den gratineras i ugnen svänger du ihop tomat- och paprikasalsan med rödlök och limesaft. Strö slutligen över sallad och majs över nachosen och servera med salsan och gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Nachos med kryddiga svarta bönor

Ingredienser

4 portioner

Bönor

2
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1/2 msk
olja
1/2 msk
sambal oelek
2 msk
tomatpuré
1/2 dl
vatten
1/2 tsk
salt

Nachos

200 g
nachochips
1/2
påse riven ost (à 150 g)

Salsa

3
tomater
1
grön paprika
1
lime
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
340 g
majskorn
1/2
isbergssallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller använd mjölkfritt alternativ. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Johann

2020-07-14

Jättegott - trots att jag köpte färdig salsa!

Camilla

2017-11-29

Grymt gott! 👌🏻

Näringsvärde per portion

Energi 2602 KJ / 619 kCal
Fett 25 g
Salt 2.57 g
Kolhydrater 68 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept