Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Myntayoghurt

Svalkande yoghurtsås med honung, lime och mynta till heta korvar som t ex merguez.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Blanda den med matyoghurt, mynta, limeskal, salt och svartpeppar.
  3. Låt dra 30 minuter före servering.
  4. Servera gärna till het korv och couscous, se recepten Brandslang och Grönsakscouscous.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • rinrivet skal av 1 lime
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer