Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Myntayoghurt

Syrlig matyoghurt med fräsch gurka, smakrik vitlök, olivolja och frisk hackad mynta. En variant av den klassiska tzatzikin. Servera din myntayoghurt tillsammans med lammracks på grillen. En given sommarsuccé.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och tärna gurkan. Blanda med riven/pressad vitlöksklyfta och övriga ingredienser. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna till Lammracks på grillen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofa naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk hackad mynta
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?