Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Myntadoftande sallad

Detta recept ger dig snabbt och enkelt en sommarfräsch sallad av jordgubbar, druvor och melon. Sockerlagen med smak av mynta ger dig en spännande touche på den myntadoftande salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt småkoka ett par minuter tills sockret löst sig. Rör då och då. Låt lagen svalna. Strimla myntabladen och rör i.
  2. Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Halvera druvorna och kärna ev ur dem. Ta ut melonkulor med ett kuljärn eller skär i kuber.
  3. Blanda alltsammans i en vacker skål och häll över lagen. Servera gärna med Chokladskorpor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 l jordgubbar
  • 300 g blå druvor
  • 800 g melon t ex honungsmelon eller nätmelon
Sockerlag
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 näve färska myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?