Mustig snabbvört

46
5
Mustig snabbvört

En mustig snabbvört, som innehåller både julmust och linfrön. Blanda ihop dina ingredienser och häll i en avlång, smord bakform före du gräddar i cirka en timme. Låt brödet svalna före det avnjuts.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Mustig snabbvört

Ingredienser

1 bröd
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
4 dl vetemjöl
4 msk vörtmix
1 dl russin
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 1/2 dl julmust
2 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Ninos

2016-03-04

Det är mycketgott. Speciellt med lätta smör och ost som pålägg. Och saltad kokt ägg. Mjölk och dricka

Inger

2010-12-29

I mitt andra försök att baka vörtlimpa så använde jag 3 dl. filmjölk och lät julmusten "skumma" av - limpan blev perfekt!

Gerd

2010-12-17

Min vörtlimpa blev hög och jättegod. Rekommederas.