Mustig snabbvört | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mustig snabbvört

En mustig snabbvört, som innehåller både julmust och linfrön. Blanda ihop dina ingredienser och häll i en avlång, smord bakform före du gräddar i cirka en timme. Låt brödet svalna före det avnjuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda grovt rågmjöl, rågkross, vetemjöl, vörtmix, russin, linfrön, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner julmust, filmjölk och mörk sirap. Klicka ner den lösa smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter (för 1 bröd).
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk vörtmix
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl julmust
  • 2 dl filmjölk
  • 1/2 dl mörk sirap
Lägg till i inköpslistan