Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta med spännande smaker av selleri, vitlök, sardeller, oliver, paprika, tomat och persilja! Grytan är färgrik, mustig och mättande och passar utmärkt till middag eller lunch. Servera den härligt doftande grytan tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär sellerin i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hacka sardellerna fint och oliverna grovt.
  2. Stek kycklingen i olivoljan i en gryta eller stor stekpanna. Ta upp köttet på en tallrik. Fräs sedan lök och vitlök tills det är mjukt. Blanda ner selleri, kyckling, sardeller och paprikapulver och fräs alltsammans. Rör ner vatten, körsbärstomater, tomatpuré. Krydda med salt, peppar och socker.
  3. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
  4. Koks riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Hacka persiljan grovt och rör ned den och oliverna i grytan.
  6. Servera grytan tillsammans med riset. 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 stjälkselleri
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 12 sardellfiléer
  • 70 g snack oliver chili
  • ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 msk paprikapulver
  • 2 dl vatten
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2178 kJ / 519 kCal