Moules frites med musselsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Moules frites med musselsås

En lyxigt läcker musselsoppa kan göra vem som helst lycklig – perfekt när du är sugen på lite vardagslyx! Enkel och snabb att göra med prisvärda ingredienser. Se till att borsta musslorna väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta blåmusslorna. Släng trasiga musslor och sådana som inte sluter sig när du knackar på dem.
  2. Fräs grönsakerna mjuka i smör eller olja utan att låta dem ta färg. Häll på vatten och vin och låt koka upp. Tillsätt musslorna. 
  3. Koka under lock tills alla musslor öppnat sig, cirka 4 minuter. De musslor som inte öppnat sig kastas. 
  4. Sila av musslor och grönsaker. Koka ihop fonden, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. 
  5. Tillbehör: Servera musslorna med såsen, aioli och gärna med god pommes frites.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde eller crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde eller crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: servera med äggfri aioli.

Recept och bild i samarbete med Eriks® såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg färska blåmusslor
  • 1/2 strimlad fänkål
  • 1 stor skivad morot
  • 1 finskuren gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 knippe grovskuren persilja
  • smör eller olivolja (till stekning)
  • 1/2 dl vatten
  • 4 dl vitt vin
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och peppar
Tillbehör
  • aioli
  • pommes frites
Lägg till i inköpslistan