Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Morotssallad

Morotssallad är både gott och nyttigt. Allt du behöver är morötter, citron, svartpeppar, salt och solrosfrön. Servera den saftiga morotssalladen som tillbehör till den övriga middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv morötter.
  2. Häll över -juice och finrivet citronskal.
  3. Tillsätt salt och svartpeppar. Strö över rostade solrosfrön.
  4. Servera till Spenatlasagne med chèvre.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta solrosfröna i ugnen samtidigt som spenatlasagnen är inne, men ta ut solrosfröna efter ca 5 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 1/2 citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 374 kJ / 90 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden