Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotssallad

Här är ett enkelt, fräscht och nyttigt recept på morotssallad med aromatisk och något kryddig smak. Du tillagar morotssalladen på max 30 minuter och den är ett utsökt tillbehör till de flesta rätter, speciellt till en köttbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i skivor/bitar.
  2. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek morötterna på låg värme, gärna under lock, tills de är mjuka (ca 10 minuter).
  3. Skala och finhacka vitlöken. Tillsätt den och övriga ingredienser och stek i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Ställ åt sidan tills det är dags att servera. Salladen bör vara rumsvarm för att smaken av kryddorna ska komma till sin rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g skalade och skivade morötter (700 g skalade motsvarar ca 850 g med skal)
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 krm kanel
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?