Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotssallad

Testa att göra en härlig sallad på morötter. Blanda morötterna med rättika, haricots verts, tomat, fisksås, chilifrukt, limejuice, socker och vitlök. Servera morotssalladen tillsammans med hackade jordnötter ovanpå!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finstrimla morötter och rättika, använd gärna matberedare. Skär haricots verts i små bitar. Dela och kärna ur tomaten. Skär den i strimlor.
  2. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda fisksås, socker, chili och limejuice till en dressing. Blanda grönsakerna med dressingen i en skål.
    Låt salladen stå en stund. Strö ev över jordnötter vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 rättika (à ca 600 g)
  • 50 g haricots verts (tinade frysta)
  • 1 tomat
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackade jordnötter
Lägg till i inköpslistan