Morotsmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Morotsmarmelad

Härligt frisk och god marmelad på morötter, citroner och socker. Morotsmarmeladen tillverkar du relativt enkelt själv och den blir garanterat uppskattat till frukost eller till den rostade kvällssmörgåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skölj morötterna väl. Riv dem på grövsta råkostjärnet. Riv skalet från citronerna. Lägg det rivna tillsammans i en rymlig kastrull. Häll på vatten och låt koka nätt och jämnt mjukt.
  2. Tillsätt saften av citronerna, socker och citronsyra. Koka marmeladen långsamt i ca 45 minuter under ständig tillsyn och omrörning så att den inte bränns vid.
  3. Häll upp marmeladen på burkar, paraffinera eventuellt och förvara dem svalt. Tänk på att marmeladen blir lite trögare när den kallnat.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1/2 kg morötter
  • 3 citroner
  • 4 dl vatten
  • 9 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
Lägg till i inköpslistan