Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Morotskaka

En saftig och god morotskaka, med härlig topping av färskost, crème fraiche och honung. Kakan blir bara godare av att stå ett par dagar. Förvara morotskakan i kylskåp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj och bröa en rund form, 26 cm diameter (för 12 port).
  3. Vispa ihop olja och socker. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Låt kakan stå kvar ca 5 min i formen innan den stjälps upp och får kallna på ett galler.
  6. Rör samman färskost med crème fraichen och honung. Bre ut toppingen på kakan.
  7. Ställ den kallt i en timme.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt till laktosfri färskost (cream cheese) och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: bre i stället florsockerglasyr på kakan. Alternativt välj mjölkproteinfri färskost och byt crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(482)

Ingredienser

Portioner: 12
  • 3 dl majsolja
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 8 dl fint rivna morötter
  • 2 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 2 1/2 dl russin
Topping
  • 300 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 1/2 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan