Morot- och prästostbiffar med tomatdipp

18
7
Morot- och prästostbiffar med tomatdipp

Våga testa något nytt och bjud på dessa morot- och prästostbiffar till middag! De blir härligt orangea i färgen och får smak av bland annat chiliflakes. Ät dem gärna med nykokt ris och en len tomatdipp och krispiga salladsblad. Smakliga biffar önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Morot- och prästostbiffar med tomatdipp

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Morotsbiffar

500 g
morötter
300 g
riven prästost
4
ägg
1 1/2 dl
ströbröd
1/2 tsk
chiliflakes
2 krm
svartpeppar
2 krm
salt
1/2 msk
olja

Dipp

1 1/2 dl
gräddfil
2 msk
soltorkad tomatcrème
1
förp krispsallad

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anders

2021-01-20

Fantastiskt bra recept. - Lätt att följa och laga - Bra ingredienser - Bra som "stor-rätt" - Vi och Barnbarnen gillar det. - Vi valde mildare kryddor och - Varierade "såsen" Vi ska använda detta recept ! /Anders

Madelene

2020-12-01

Goda och rätt smidiga att göra!

Magnus

2020-09-08

Vi vuxna gillade biffarna men barnen, 4,5,6&9år, gillade dom verkligen inte.

Näringsvärde per portion

Energi 3327 KJ / 795 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept