UNDER 45 MIN | Medel

Morot- och prästostbiffar med tomatdipp

Våga testa något nytt och bjud på dessa morot- och prästostbiffar till middag! De blir härligt orangea i färgen och får smak av bland annat chiliflakes. Ät dem gärna med nykokt ris och en len tomatdipp och krispiga salladsblad. Smakliga biffar önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Biffar: Skala morötterna. Riv morötter och prästost grovt på ett rivjärn.
  4. Blanda morötter, prästost, ägg, ströbröd, chiliflakes, svartpeppar och salt.
  5. Forma 8 biffar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in mitt i ugnen först i 10 minuter, vänd sedan biffarna och stek ytterligare 5 minuter.
  6. Dipp: Blanda gräddfilen med tomatcrèmen och smaka av med salt och peppar.
  7. Skär salladen i bitar.
  8. Servera biffarna med ris, dipp och sallad.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Morotsbiffar
  • 500 g morötter
  • 300 g riven prästost
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1/2 msk olja
Dipp
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • 1 förp krispsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 3327 kJ / 795 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept