Mörk och vit chokladtryffel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mörk och vit chokladtryffel

Chokladtryffel, eller petit four som det heter på franska, är fantastiskt gott både till kaffe och till ett glas vin. Och denna hemmagjorda tryffel på fin mörk och vit choklad är ljuvlig! Smaksätt med lite sprit av en favoritsort.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 120 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll grädde och sprit i en kastrull. Koka upp och ta bort från värmen.
  2. Lägg i hälften av de mörka chokladbitarna och rör till en jämn smet. Kyl i vattenbad. Ju bättre choklad du använder, desto varsammare hantering.
  3. Låt chokladen stå svalt, dock ej i kyl, över natten. Upprepa proceduren med den vita chokladen.
  4. Rulla kulor av chokladen.
  5. Smält resten av den mörka chokladen försiktigt i vattenbad, den bör inte hettas upp mer än 50°C, använd termometer. Doppa de mörka chokladkulorna i chokladen och lägg på bakplåtspapper.
  6. Gör likadant med den vita chokladen och de vita chokladkulorna. Ställ i svalskåpet.

Ingredienser

Portioner: 120 st
Mörk tryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk sprit av favoritsort
  • 400 g mörk choklad med hög kakaohalt
Vit tryffel
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk sprit av favoritsort
  • 400 g vit choklad
Lägg till i inköpslistan