Mörk och vit chokladtryffel

Chokladtryffel, eller petit four som det heter på franska, är fantastiskt gott både till kaffe och till ett glas vin. Och denna hemmagjorda tryffel på fin mörk och vit choklad är ljuvlig! Smaksätt med lite sprit av en favoritsort.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Ingredienser
120 st
Mörk tryffel
1 dl vispgrädde
3 msk sprit av favoritsort
400 g mörk choklad med hög kakaohalt
Vit tryffel
1 dl vispgrädde
3 msk sprit av favoritsort
400 g vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vit choklad är mycket värmekänslig och när man rör ner den vita chokladen i den kokta grädden får temperaturen inte överstiga 50 grader! Detta har ICA missat att skriva i receptet. Blir tryffeln ändå för lös så kan du prova att värma den försiktigt i micron (inte över 50 grader!!) och röra i 100 gram flisad vit choklad ytterligare. Tro mig, den vita tryffeln är värd allt besvär! Jag har inte gjort den med sprit i dock, man vill ju att barnen ska kunna äta också, istället tog jag i 0,25 dl florsocker i grädden när jag kokade den. Min tryffel blev jättegod!
Maria
2006-12-13Trots det låga betyget från föregående talare ville jag ge det här receptet en chans, men jag måste säga att jag blev lite besviken. Smaken var det inget fel på alls (jag hade Limoncello med vit blockchoklad), men konsistensen var helt ohanterlig. Jag hällde upp smeten i små ischokladformar, för det fanns inte en chans att man skulle kunnat rulla bollar av denna tunna sås. Efter en natt i frysen var de fortfarande så mjuka att man var tvungen att suga ut innehållet ur formen. Jag undrar: har ni på ICA provkök testa detta recept själva? Kan vara bra innan man lägger upp det på internet...
Anna
2005-12-30Väldigt kladdigt, se till att använda bra choklad!
Johanna
2004-12-15