Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mörk chokladmousse

Mörk chokladmousse är en himmelsk dessert som kräver några timmar i kylskåp innan servering. Lite mörk rom ger angenäm touch i chokladen. Moussen har en fin fluffig konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad. Rör om.
  2. Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa äggulan med rommen.
  3. Rör ner hälften av chokladen i äggulan. Vänd ner resten. Vänd ner äggvitan och grädden och blanda väl. Häll moussen i små glas eller portionsformar och ställ in i kylskåpet 4 timmar.

För alla

Glutenfri. Innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk rom
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?