Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Montignacs äpppeldessert

Ett lättlagat och härligt recept på Montignacs äppeldessert. Du lägger äpplen i en ugnssäker form och häller över en krämig blandning av ägg, fruktsockersocker och vaniljsocker. En saftig efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Ta bort kärnhuset. Smörj en pajform, 22 cm i diameter (för 4 port), med olja. Fördela äpplena i formen.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, fruktsocker och vaniljsocker. Häll detta över äpplena och grädda i ugnen i 20-25 minuter, tills kakan får fin färg. Servera den ljummen.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 röda äpplen
  • 1/2 msk rapsolja
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagnings- eller vispgrädde
  • 1/2 dl fruktsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan