Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Minsetronesoppa med kalkonchoritzo

Matig minestronesoppa med pasta, morot, lök, bönor, kålrabbi och korv – gärna kalkonchorizo. Soppas är smaksatt med timjan, lagerblad, vitlök och vitt vin, vilket ger en mild men ändå mustig minestrone. Toppa med persilja. God till vardag eller utflykt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och kålrabbi i 1 cm stora tärningar.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan med timjan och lagerblad. Rör ner tomatpurén och fräs med en halv minut. Tillsätt vinet och låt det koka någon minut.
  3. Tillsätt buljongen och koka sakta ca 20 minuter.
  4. Skär korven i ”slantar” och lägg den i soppan tillsammans med pastan, koka enligt tidsanvisningen på förpackningen. Rör om då och då.
  5. Skölj bönorna och låt dem rinna av, lägg ner dem i soppan och låt det bli varmt.  Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
  6. Hacka persiljan grovt och strö på soppan. Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och korven. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris som värms i soppan mot slutet. Servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 kålrabbi
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 1 1/2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 240 g kalkonchorizo
  • 1 dl soppasta, t ex risoni
  • 1 förp kokta vita bönor (à 400 g)
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 kruka persilja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2570 kJ / 615 kCal