Mild fiskgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mild fiskgryta

En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax. Paprika, tomat, lök och vitlök står för basen i grytan, ackompanjerade av smaker från bland annat stark senap, en nypa cayennepeppar, timjan och persilja. Grädde ger den rätta krämigheten.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
  4. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskgrytan med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk persilja
  • 2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2625 kJ / 627 kCal