Mild fiskgryta

56
4
Mild fiskgryta

En färggrann och mild men ändå smakrik gryta på torsk och lax. Paprika, tomat, lök och vitlök står för basen i grytan, ackompanjerade av smaker från bland annat stark senap, en nypa cayennepeppar, timjan och persilja. Grädde ger den rätta krämigheten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2013

Mild fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul paprika
1
röd paprika
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
500 g
passerade tomater
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 krm
cayennepeppar
1 msk
dijonsenap
2 msk
tomatpuré
2 msk
strösocker
1 tsk
timjan
1 tsk
persilja
2
förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Erika

1/18/2021

Vi skippade sockret helt, hade franska örter istället för persilja och lite extra cayenne peppar! Blev supergott och uppskattades av hela familjen 🥰

Robert

6/28/2020

God, tog halva mängden socker.

Marie

2/13/2019

God men lite för söt. Ska prova med halva mängden socker nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 2625 KJ / 627 kCal
Fett 23.1 g
Kolhydrater 66.6 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept