Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mild fiskgryta

Mild men smakrik samt krämig och svagt rosa är den här goda fiskgrytan med tomat och grädde, cayennepeppar, dijonsenap och provencalska örter som utmärkande smaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
  5. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter. Lägg i fisken, lägg på ett lock och stäng av plattan. Låt stå ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskgrytan med kokt ris och gärna en sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk- och laxtärningar
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk provencalska örter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 643 kCal