Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Midsommartårta

Denna festliga midsommartårta är frestande god och gjord på en botten av mandelmassa och ägg. Tårtan får en smak av citron då du lägger på en fyllning av lemon curd. Tårtan toppar du med färska jordgubbar. Servera sommartårtan med grädde eller glass!

Detta är ett recept från Buffé nr 6 2007

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Riv mandelmassan. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt den svalna.
  5. Lägg bottnen på ett tårtfat. Bred på lemon curd.
  6. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Läs noga ingrediensföreteckningen på lemon curden. I övrigt är tårtan fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt gräddalternativ eller mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl lemon curd
  • 1 l jordgubbar
  • vispad grädde eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 647 kJ / 154 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer