Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Melonsallad på honungsmelon

Recept på en söt och somrig sallad med melon. Melonsalladen gör du på honungsmelon, honung, vitt vin och krusmynta eller pepparmynta. Passar bra att servera till efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, skala och kärna ur melonen. Skär den i skivor och lägg i en skål.
  2. Smält honungen i mikron eller på spisen så att den blir rinnig och blanda honungen med vitt vin. Plocka sönder myntabladen i mindre delar men spara några till garnering.
  3. Varva melon, honungsblandning och blad i en skål och låt salladen stå i kylskåp i 2 timmar innan den serveras. Kan med fördel serveras med exempelvis en lime-/citronsorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor honungsmelon
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl vitt vin
  • 10 blad krusmynta eller pepparmynta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer