Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Melonsallad med kräftor och fetaost

Ett färgstarkt och smakrikt recept på fräsch melonsallad med kräftor och fetaost. Salladen är snabblagad och du gör den av bland annat vattenmelon, gurka, lök, kräftor, sallad och feta. Nyttigt och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur melon och gurka, skär dem i bitar. Skala och skiva löken. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Strimla salladen och lägg den på ett fat. Lägg på melon, gurka, lök och kräftstjärtar. Smula eller skär osten i bitar och lägg på den.
  3. Dressing: Strimla myntan, kärna ur pepparn och finhacka den. Pressa ur limejuicen. Blanda olja, limejuice, mynta och pepparn. Smaksätt med salt. Ringla dressingen över salladen.
  4. Servera salladen med bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite feta kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetan. Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg vattenmelon
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1/2 romansallad
  • 200 g fetaost
Dressing
  • 1 kruka mynta
  • 1 spansk peppar
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • salt

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1595 kJ / 384 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer