Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Medelhavsbiffar

Gör härliga, smakrika biffar med inspiration från Medelhavet. Medelhavsbiffarna gör du på oliver, fetaost och lammfärs och kryddar med vitlök och basilika. Servera biffarna med stekt tomat, klyftpotatis och matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka oliverna. Tärna fetaosten. Blanda lammfärs med vitlök, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Rör i oliv- och fetaosthack.
  2. Forma till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna 4 minuter per sida i olja, gärna olivolja, i en stekpanna. Lägg biffarna på ett fat.
  3. Skölj och skiva tomaterna till 8 skivor (för 4 port). Stek tomatskivorna hastigt i stekpannan och lägg en tomatskiva på varje biff.
  4. Servera med klyftpotatis och en klick matlagningsyoghurt.

Tips

Lammfärsen kan bytas ut mot bland- eller nötfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 75 g fetaost
  • 400 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 2 stora tomater
  • 750 g hemgjord eller djupfryst klyftpotatis
  • matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer