Köttskolan - bli din egen köttmästare Tänk att kunna lyckas med köttet varje gång. Så att det blir precis så där mört och saftigt som på fin-restaurangen. Det skulle vara lika lätt att välja kött som laga till det, och ingen detalj skulle verka för krånglig att ta itu med. Så vill vi att du ska känna när du lagar kött från ICA. Här är tipsen och råden som tar dig dit. Fram, mitten, bak - smart genväg Allt kött kan bli mört, det är bara fråga om tid. Men hur vet man vilket kött som passar till vad? Vi vill att du ska hitta den goda smaken i varje bit, och har helt sonika delat in djuret i tre delar – fram, mitten och bak. Olika djurslag och olika detaljer En saftig biff är för många synonymt med en festmåltid. Så är också nötköttet – när det är rätt tillagat – svårslaget fylligt, saftigt och gott. Här har vi samlat allt om olika delar av olika djur och vad du ska ha dem till. Hur smakar ett gott kött? Vad är ett gott kött egentligen? Ja det kan bara du avgöra. En del gillar den mustiga, djupa köttsmaken, medan andra uppskattar det milda, fina. Här berättar vi hur vi tycker att ett gott kött ska smaka. Hur lagar man ett gott kött? Hur bra ett kött än är från början, kan fel tillagning göra det torrt och tråkigt. Samtidigt kan en billig detalj bli rena festmaten. Det som påverkar slutresultatet mest är innertemperaturen, stekytan, tillagningstekniken och tillagningstiden. Rätt tillagning till rätt bit Att framdelskött passar för gryta, mittdelskött för panna och bakdelskött för ugn har du kanske hört. Men hur gör man för att få grytan så där mustig, biffen härligt saftig och steken himmelskt mör? Vilken innertemperatur ska köttdetaljen ha? När kött värms upp drar det ihop sig och släpper vätska. Blir innertemperaturen för hög har köttet tappat för mycket vätska och blivit torrt. Innertemperaturen är alltså nyckeln till att lyckas och stektermometern din bästa assistent.
Fram, mitten, bak - smart genväg Allt kött kan bli mört, det är bara fråga om tid. Men hur vet man vilket kött som passar till vad? Vi vill att du ska hitta den goda smaken i varje bit, och har helt sonika delat in djuret i tre delar – fram, mitten och bak.
Olika djurslag och olika detaljer En saftig biff är för många synonymt med en festmåltid. Så är också nötköttet – när det är rätt tillagat – svårslaget fylligt, saftigt och gott. Här har vi samlat allt om olika delar av olika djur och vad du ska ha dem till.
Hur smakar ett gott kött? Vad är ett gott kött egentligen? Ja det kan bara du avgöra. En del gillar den mustiga, djupa köttsmaken, medan andra uppskattar det milda, fina. Här berättar vi hur vi tycker att ett gott kött ska smaka.
Hur lagar man ett gott kött? Hur bra ett kött än är från början, kan fel tillagning göra det torrt och tråkigt. Samtidigt kan en billig detalj bli rena festmaten. Det som påverkar slutresultatet mest är innertemperaturen, stekytan, tillagningstekniken och tillagningstiden.
Rätt tillagning till rätt bit Att framdelskött passar för gryta, mittdelskött för panna och bakdelskött för ugn har du kanske hört. Men hur gör man för att få grytan så där mustig, biffen härligt saftig och steken himmelskt mör?
Vilken innertemperatur ska köttdetaljen ha? När kött värms upp drar det ihop sig och släpper vätska. Blir innertemperaturen för hög har köttet tappat för mycket vätska och blivit torrt. Innertemperaturen är alltså nyckeln till att lyckas och stektermometern din bästa assistent.