Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Matjessilltårta

Härligt recept på tjusig matjessilltårta som passar utmärkt att servera i midsommar. Du gör tårtan av bland annat sill, landgångsbröd, potatis, purjolök och crème fraiche. Garnera den fräscha tårtan med dill, ägg och kaviar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 3 port.

  1. Låt sillen rinna av i ett durkslag. Bre smör på landgångsbrödet.
  2. Skär sill och potatis i små bitar. Ansa och strimla purjolöken. Blanda detta med majonnäsen och hälften av crème fraichen. Bre röran på 2 av skivorna. Lägg ihop dem. Lägg på den sista skivan och bre resten av crème fraichen över och runt om. Hit kan tårtan förberedas.
  3. Garnering: Hacka dillen och klappa in den runt om smörgåstårtan. Skala och skiva äggen. Garnera med äggskivor och spritsad kaviar. Låt stå någon timme före servering.

För alla

Innehålller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt vitt formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 1 burk matjessill (à ca 200 g)
  • 3 skivor landgångsbröd
  • smör
  • 5 kokta kalla potatisar
  • ca 10 cm purjolök
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
Garnering
  • 2 krukor dill
  • 3 hårdkokta ägg
  • ca 1/2 dl kaviar på tub
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer