Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessallad

En underbar, krämig matjessallad passar perfekt på sommarens buffébord. Salladen gör du en stund före den ska serveras så alla ingredienserna kan gå ihop till en fullkomlig och matig smaksensation. Lite äpple ger en trevlig syrlighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Klipp smörgåskrassen.
  3. Blanda crème fraiche, dijonsenap, socker och vitpeppar. Vänd ner äppelbitarna, lökringarna och krassen i crème fraicheblandningen.
  4. Vänd ner hälften av matjessillfilèerna i salladen. Ställ kallt i 2-3 timmar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 matjessillfiléer i bitar
  • 1 syrligt äpple
  • 1 liten rödlök
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk socker
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer