Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Matjesillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd

En klassisk sillröra gjord av matjesill, rödbetor, kapris, gräslök och smetana smakar lika gott oavsett högtid eller årstid. Skär sillen i små bitar, tärna rödbetorna och blanda med kapris, gräslök och krämig smetana. Lägg röran på knäckebröd och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av sillen och skär den i mindre bitar.
  2. Häll av rödbetorna och kapris. Tärna rödbetorna.
  3. Skär gräslöken fint.
  4. Blanda sill, rödbetor, kapris och gräslök med smetana. Krydda med svartpeppar.
  5. Fördela sillröran på knäckebröden.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp matjessill (à 270 g)
  • 2 dl inlagda rödbetor
  • 4 msk kapris
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl smetana
  • nymald svartpeppar
  • 8 skivor knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 545 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer